Kādu dienu mēs ar māsu sarīkojām sacensību, lai nosauktu visvairāk ēdienu, kurus pagatavo no rīsiem. Mēs sākām ar nosaukumiem un beidzām ar strīdu: vai rīsus pirms vārīšanas vajadzētu izmērcēt?
Šeit mūsu viedokļi radikāli atšķīrās. Mana māsa pirms vārīšanas iemērc rīsus sālsūdenī, savukārt es tos tikai noskaloju zem tekoša ūdens. Piedāvājam izvērtēt abas metodes.
Vai risi ir jāmērc
Vispirms par to, kā rīsi tiek mērcēti. Ūdeni uzkarsē līdz 60 grādu temperatūrai, kārtīgi pievieno sāli un pārlej rīsiem. Atstāj nostāvēties uz 2-4 stundām. Mērcēšanas laiks ir atkarīgs no graudaugu veida. Verdošu ūdeni nevar izmantot, jo tad rīsi vienkārši iztvaikos, un plova vietā būs jāvāra kāpostu tīteņi!
Lasi arī: 40 gadus izmantoju, bet tikai tagad uzzināju par ķiploku spiedes slepenajām funkcijām
Tiek uzskatīts, ka tikai sālītā ūdenī rīsi vislabāk atbrīvojas no tajos esošās cietes. Galu galā tā ir ciete, kas pārvērš plovu rīsu putrā. Un jo mazāk tā paliks rīsos, jo drupanāks izrādīsies ēdiens. Lai nebūtu jāmērcē pārāk ilgi, var izvēlēties rīsus ar mazāku cietes daudzumu.
Ir gan svarīgi ievērot metodi, kā pareizi jāmazgā rīsi.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un uzzinātu vairāk. Tavi ciemiņi būs sajūsmā
Tevi noteikti interesēs
- Meteorologs un laika ziņu apskatnieks, izteica trīs iespējamos ziemas 2025-2026 scenārijus un pastāstīja, cik patiesas mūsdienās ir tautas zīmes
- Dzeguzes tēviņš — kā viņu patiesībā sauc
- Pāris nolēma celt māju — sieva uzdeva dizaineriem 4 vienkāršus jautājumus, uz kuriem neviens nespēja atbildēt
- Jāsavāc vai tomēr nav jāvāc rudens lapas dārzā: patiesību beidzot izskaidro agronomi
- Kāpēc sievietei ir labāk un vieglāk dzīvot bez vīrieša: 4 Tatjanas Ustinovas citāti
- 5 pārtikas produkti, ko Turcijas iedzīvotāji neēd, jo tie tiek uzskatīti par neveselīgiem, bet mēs tos ēdam katru dienu