Kādu dienu mēs ar māsu sarīkojām sacensību, lai nosauktu visvairāk ēdienu, kurus pagatavo no rīsiem. Mēs sākām ar nosaukumiem un beidzām ar strīdu: vai rīsus pirms vārīšanas vajadzētu izmērcēt?
Šeit mūsu viedokļi radikāli atšķīrās. Mana māsa pirms vārīšanas iemērc rīsus sālsūdenī, savukārt es tos tikai noskaloju zem tekoša ūdens. Piedāvājam izvērtēt abas metodes.
Vai risi ir jāmērc
Vispirms par to, kā rīsi tiek mērcēti. Ūdeni uzkarsē līdz 60 grādu temperatūrai, kārtīgi pievieno sāli un pārlej rīsiem. Atstāj nostāvēties uz 2-4 stundām. Mērcēšanas laiks ir atkarīgs no graudaugu veida. Verdošu ūdeni nevar izmantot, jo tad rīsi vienkārši iztvaikos, un plova vietā būs jāvāra kāpostu tīteņi!
Lasi arī: 40 gadus izmantoju, bet tikai tagad uzzināju par ķiploku spiedes slepenajām funkcijām
Tiek uzskatīts, ka tikai sālītā ūdenī rīsi vislabāk atbrīvojas no tajos esošās cietes. Galu galā tā ir ciete, kas pārvērš plovu rīsu putrā. Un jo mazāk tā paliks rīsos, jo drupanāks izrādīsies ēdiens. Lai nebūtu jāmērcē pārāk ilgi, var izvēlēties rīsus ar mazāku cietes daudzumu.
Ir gan svarīgi ievērot metodi, kā pareizi jāmazgā rīsi.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un uzzinātu vairāk. Tavi ciemiņi būs sajūsmā
Tevi noteikti interesēs
- Cilvēki, kas dzimuši šajos datumos, šajā pasaulē ieradušies ar lielāku mērķi – viņiem ir “senas un gudras” dvēseles
- 5 kļūdas, kas džinsus padara par sievietes sliktāko izvēli: izvēloties tādas bikses, jūs izskatīsieties slikti
- Saeima atbalsta jaunu likumu: no nākamā gada 1. jūlija mainīsies cenas vairākiem pārtikas produktiem (+ VIDEO)
- Kā pareizi novembrī apsegt rozes, lai tās viegli pārziemotu un priecētu ar krāšņiem ziediem pavasarī
- “Esmu strādājis lietotu preču veikalā 7 gadus”: atklāju, no kurienes rodas lēts apģērbs un ko nevajadzētu pirkt
- Debešķīgas brokastis, kas gatavas dažu minūšu laikā: ar recepti padalījās mans draugs itālis








